Print

Polo guisado con patacas

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g xamonciños polo
  • 1 (100g) pataca
  • 100 g salsa tomate
  • 60 g pemento vermello
  • 60 g cebola
  • 60 g cenoria
  • 20 g chícharos
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar as verduras en dados non moi pequenos. Refogar segundo orde de dureza. Engadir o polo, cubrir co caldo e salsa de tomate. Antes de finalizar a cocción engadir a pataca cortada en dados.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou ácido fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.