Print

Potaxe de garavanzos

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 60 g garavanzos
  • 40 g febra de porco salgada
  • 40 g espinacas
  • 25 g pataca
  • 20 g cebola
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • loureiro
  • pementón doce
  • sal ao gusto

Instructions

  • Ferver auga e introducir os garavanzos (previamente remollados 12h). Engadir a carne desalgada e cortada en dados. Cando os garavanzos e a carne comecen a estar cocidos, engadir as patacas cortadas e as espinacas. Deixar cocer 10-12 minutos máis. Mentres, preparar un rustrido en aceite con allo e cebola picados, pementón doce e engadilo á potaxe case ó final. Comprobar de sal.

Notes

Vantaxes:
O nutriente principal dos garavanzos son os hidratos de carbono, dos cales o amidón é o máis abundante. Presenta un bo aporte proteico, pero sen diferenzas respecto dos demais legumes secos; ademais, son proteínas incompletas por falta de metionina (un aminoácido esencial). O contido que presenta de lípidos é maior que no resto de legumes, destacando a presenza de ácidos insaturados como son o ácido oleico e linoleico. Os garavanzos presentan un elevado contido de folatos e tiamina, e minerais como calcio, fósforo, ferro, potasio e magnesio; ademais aportan unha gran cantidade de fibra.