Print

Rapante fritido

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 25 g Aceite de oliva
  • 145.60000610351562 g Rapante
  • 10 g Fariña
  • 95 g Pataca
  • 1 g Sal

Instructions

  • Rebozar o rapante en fariña e fritir nunha tixola aceite abundante. Servir o peixe acompañado cunhas patacas cocidas previamente.

Notes

O rapante é un peixe de forma plana, branco e moi saboroso. Hai dous tipos de rapantes: o rapante do norte que é propio das augas atlánticas e o rapante de catro manchas que é común do mar Mediterráneo. É un peixe con baixo contido en graxa. Destaca o seu contido en fósforo e selenio cuxa cantidade case chega á metade diaria recomendada. En canto ás vitaminas, destaca a B12, desta contén máis da metade da cantidade diaria recomendada. Esta vitamina non está presente nos vexetais polo que é un peixe moi recomendado para vexetarianos.