Print

Robaliza en branco

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 15 g Aceite de oliva
  • 50 g Cebola
  • 200 g Robaliza
  • 150 g Pataca
  • 0.5 g Sal

Instructions

  • Cocemos as patacas xunto coa cebola e co sal. Xusto 5 min antes de que a pataca estea no seu punto, botamos á cazola a robaliza. Esperamos ese tempo, apagamos, escorremos un pouco, e botamos aceite de oliva antes de servir.

Notes

A robaliza habita no Atlántico e no Mediterráneo. É un dos peixes con menor contido en graxa, por iso esta sinxela forma de preparalo é idónea para dietas hipocalóricas e ademais permite apreciar mellor a finura da súa carne. Contén ácidos graxos omega 3 que contribúen á prevención das enfermidades cardiovasculares. As vitaminas do grupo B son as máis significativas na composición das robalizas, en concreto a B12. Os minerais en maior cantidade son o potasio, o fósforo, o ferro, o sodio e o magnesio. Trátase de compoñentes que interveñen na regulación do sistema nervioso, na actividade muscular, no equilibrio de auga na célula, na formación de ósos e nos dentes; nos procesos de obtención de enerxía e no sistema dixestivo.