Print

Robaliza en salsa verde

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 15 g Aceite de oliva
  • 5 g Allo
  • 50 g Cebola
  • 1 g Loureiro
  • 20 g Limón
  • 190 g Robaliza
  • 130 g Pataca
  • 10 g Perexil
  • 1 g Pementa branca
  • 15 g Vinagre

Instructions

  • Cocemos a cebola con allo e loureiro. Despois, engadimos a peza de peixe enteira. Retiramos a cebola para facer unha salsa, no morteiro, con perexil, aceite, vinagre, pementa, caldo do cocido anterior e miolos de pan. Cocemos a salsa a lume lento. Servimos a robaliza con pataca, previamente cocida, e bañamos todo coa salsa e cun chorriño de limón.

Notes

A robaliza é un peixe branco, moi magro, con moi pouca cantidade de graxa polo que é adecuado para persoas que seguen dietas de adelgazamento. É moi apreciado polo seu sabor fino. É un peixe axeitado para a poboación infantil e anciá xa que ten moi poucas espiñas.