Print

Salmorejo

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 250 g tomate
  • 70 g pemento vermello
  • 50 g pan
  • 20 mL vinagre
  • 20 mL aceite oliva
  • 1 dente (5g) allo
  • sal ao gusto

Instructions

  • Mesturar todos os ingredientes cortados en dados grandes, mollados co aceite e vinagre. Deixar repousar 1 hora aproximadamente. Pasado ese tempo triturar e sazonar. Se se desexa, alixerar cun pouco de auga. Suxerencia de presentación con ovo cocido picado.

Notes

Vantaxes:
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C.