Print

Sardiñas ao forno con patacas

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g sardiñas
  • 100 g pataca
  • 60 mL viño branco
  • 40 g cebola
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar as sardiñas e sazonar. Untar unha bandexa de forno con aceite de oliva. Pelar a cebola e cortar en rebandas, colocala na fonte de forno e fornear durante 10 min a 180ºC. A continuación colocar as sardiñas sobre a cebola, cubrir con viño branco e volver introducir ao forno durante 10 minutos máis. Servir as sardiñas co mollo de cocción acompañadas de pataca cocida.

Notes

Vantaxes:
A sardiña é un peixe azul ou graso. Destaca pola calidade da súa grasa, principalmente ácidos grasos omega-3, polo seu elevado contido proteico e pola variedade de vitaminas e minerais. Entre as vitaminas atópanse algunhas do grupo B (B1, B3 e B12) e cantidades significativas de vitaminas liposolubles como a vitamina A, D e E. En canto aos minerais, a sardiña contén fósforo, calcio, magnesio, potasio, ferro, zinc e iodo.