Print

Sepia á prancha con falso alioli

Course Segundo prato

Ingredients

  • 175 g sepia
  • 50 g arroz
  • 20 g maionesa
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (5mL) zume limón
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar a sepia en cadrados non moi pequenos. Preparar a salsa mesturando a maionesa con allo moi picado ou machucado no morteiro. Preparar un arroz branco ó forno para acompañar de gornición. Salgar a sepia e dourar na prancha. Colocar o arroz debaixo e a sepia enriba coa salsa á beira. Cubrir con perexil.

Notes

Vantaxes:
A sepia é un marisco con un baixo aporte calórico, fácilmente dixerible, con un alto contido en proteínas e baixo en graxas. É rica en vitaminas do grupo B, fósforo, potasio e magnesio.
Inconvenientes:
Debe controlarse o consumo de maionesa, debido ó seu alto contido en graxas.