Print

Solombo ao viño tostado do ribeiro con patacas

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 10 g Manteiga
  • 90 g Pataca
  • 0.5 g Sal
  • 150 g Solombo de tenreira
  • 50 g Viño doce

Instructions

  • Salgamos o solombo e untamos con manteiga. Faise a lume vivo. Cóbrese de viño torrado e mantense 5 min a lume alto.

Notes

O solombo de tenreira presenta un baixo contido en graxas e é unha das partes máis tenras e magras da tenreira polo que é adecuado para incluír nas dietas de adelgazamento. Contén gran cantidade de proteínas de alto valor biolóxico, vitaminas do grupo B e minerais como o ferro e o cinc. As patacas teñen enerxía polos hidratos de carbono que conteñen. Ademais a vitamina C e o seu contido en potasio axudan a regular a presión arterial.