Print

Solombo de porco con compota de cebola

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g solombo porco
  • 100 g cebola
  • 50 g mazá
  • 50 g arroz
  • 20 g uvas pasas
  • 5 g azucre
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa branca
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar o solombo e cortar os medallóns. Facer a compota refogando lentamente a cebola en aceite. Cando estea pochada engadir un pouco de azucre e auga triturando por robot. Asar a mazá en cuartos ao forno sen corazon. Facer un arroz branco ao forno coas pasas mesturadas. Marcar a carne na prancha e colocar sobre a compota. Acompañar do arroz branco con pasas e a mazá asada.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo (excepto o calcio). Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.