Print

Xarrete de tenreira guisado

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g xarrete tenreria
  • 1 (120g) pataca
  • 1/2 vaso (150 mL) caldo carne
  • 60 mL viño branco
  • 40 g cebola
  • 20 g pemento vermello
  • 20 g salsa tomate
  • 1 dente (5g) allo
  • 6 g fariña
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • colorante alimentario
  • perexil
  • loureiro
  • sal ao gusto

Instructions

  • Dourar o xarrete nunha tixola con aceite e retirar. Refogar nese aceite as verduras picadas, engadir a fariña removendo ben para evitar grumos. A continuación engadir o viño branco deixándoo reducir e para rematar o caldo de carne; levar a ebullición. Nun recipiente adecuado para forno mesturar o xarrete coa salsa e fornealo a 180 ºC durante unha hora aproximadamente. Nun recipiente a parte poñer as patacas con caldo de carne, salsa de tomate, mollo do xarrete, colorante alimentario e sal, levar primeiro a ebullición e despois asar no forno a 180 ºC durante 25 minutos.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.