Print

Xurelo á rioxana

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g xurelo
  • 1 (100g) pataca
  • 60 g salsa tomate
  • 40 g pemento vermello
  • 40 g cebola
  • 5 g pemento choriceiro
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • pementón doce
  • loureiro
  • sal ao gusto

Instructions

  • Refogar o allo, a cebola e os pementos en tiras. Poñer a folla de laurel, o pementón e a carne de pemento choriceiro, engadir a salsa de tomate e cocer 20 min. Triturar. O xurel márcase á prancha. Colocar nunha placa de forno, cubrir con salsa e introducir no forno 10 min aproximadamente, a 180ºC. Acompañar de patacas fervidas en rebandas.

Notes

Vantaxes:
O xurelo clasifícase como peixe azul debido o seu contido en lípidos. Na súa composición destacan minerais como ferro, iodo e magnesio, e vitamina D que intervén na absorción e utilización de calcio e fósforo, e cobalamina que participa na maduración dos glóbulos vermellos e favorece a absorción de ferro.