Print

Zancos de polo ao forno con pataca

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g zanco polo
  • 1 (100g) pataca
  • 50 mL viño branco
  • 40 g cebola
  • 10 mL brandy
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • tomiño
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Salpementar os zancos de polo, untar de aceite unha bandexa e colocar os zancos nela. Cortar a cebola en tiras e pochala no aceite, engadir a pataca en rebandas finas, salpementar e refogar. Colocalas cos zancos de polo e introducir ao forno 30 minutos aproximadamente a 160ºC. Regar con brandy para evitar que se seque demasiado.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.