Print

Zancos de polo guisado

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 2 g Allo
  • 50 g Cebola
  • 150 g Zanco de polo
  • 80 g Pataca
  • 1 g Perexil
  • 0.5 g Pemento doce
  • 1 g Sal
  • 30 g Viño branco

Instructions

  • Refogamos o polo en aceite, cando estea dourado engádeselle a cebola en anacos grandes, os allos, a pementa, as cenorias e o perexil. Tras algunhas voltas incorporamos o viño branco, deixando cocer a lume lento. Servir con patacas fritas ou cocidas, segundo preferencias.

Notes

As coxas de polo presentan unha boa cantidade de proteínas cun baixo contido en calorías. O seu contido en graxa é algo maior que outras partes do polo pero a maioría atópase na pel. O polo é unha moi boa fonte de vitamina B3 o niacina, unha vitamina que protexe contra o cancro. Tamén contén vitamina B6 que é esencial para a transformación dos hidratos de carbono en azucre e amidón.