Print

Zanquiños de polo ó allo con champiñóns

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g zanco de polo
  • 50 g champiñóns
  • 2 dentes (10g) allo
  • 3 culleradas (15 mL) aceite oliva
  • 1/2 vaso (100 mL) caldo polo
  • sal ao gusto
  • perexil
  • caiena

Instructions

  • Fritir os zanquiños troceados e salpimentado. Nunha tixola aparte nun pouco de aceite refogar o allo laminado e caiena. Cubrir de fariña sen que se queime. Engadir o polo e o viño branco deixando reducir. Mollar con caldo de carne. Engadir os champiñóns. Deixar cocer un par de minutos.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo contén aminoácidos esenciais de fácil asimilación, e polo tanto é unha boa fonte de vitaminas. O seu baixo contido en graxas fai que o aporte calórico non sexa elevado. Contén vitaminas do grupo B, como niacina, piridoxina, riboflavina, tiamina e ácido fólico. Ademais é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.