Print

Cabaciña con gambas á salsa vinagreta de cogomelos

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 5 g Aceite de oliva
  • 50 g Cabaciña
  • 40 g Gamba
  • 40 g Fariña
  • 40 g Ovo
  • 0.5 g Sal
  • 100 g Cogomelo
  • 40 g Tomate
  • 5 g Vinagre

Instructions

  • Primeiro, planamos a cabaciña e cortámola en rodas. Pásanse por fariña e por ovo e fritimos. Colócanse nunha bandexa unha enriba da outra. Frítense as gambas cun pouco de sal e póñense enriba das rodas de perexil. Por outro lado cortamos en anaquiños pequenos os cogomelos e saltéanse, engadíndoas á mestura de vinagre e aceite. Córtanse os tomates en dados e engádense á vinagreta anterior, vertendo logo a mestura enriba das cabaciñas coas gambas.

Notes

As cabaciñas teñen poucas graxas polo que o seu contido en calorías é baixo. Conteñen fibra e potasio polo que se recomendan para persoas con hipertensión arterial. Son adecuados para dietas de adelgazamento e tamén son un bo remineralizante para o organismo. As gambas tamén conteñen poucas calorías pero a presenza de colesterol é elevada. Débense consumir con moderación por persoas que padecen gota polo seu contido en purinas. Os cogomelos son fonte de proteínas, e tamén proporciona fibra. Polo seu baixo contido en sodio e pódense consumir por persoas con hipertensión arterial.