Print

Chícharos guisados

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 125 g chícharos
  • 100 mL caldo verduras
  • 75 g pataca
  • 40 g cenoria
  • 10 mL viño branco
  • 10 g cebola
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • loureiro
  • sal ao gusto

Instructions

  • Pelar e torcear en cadrados as patacas e as cenorias. Separadamente cocer os chícharos. Nunha cazola quentar o aceite, dourar a cebola e engadir os chícharos e a cenoria e refogar. Para rematar engadir o viño, o dente de allo, o loureiro e o caldo de verduras. Cocer a lume lento.

Notes

Vantaxes:
Os chícharos compóñense fundamentalmente de auga, pero destacan os hidratos de carbono, vitaminas do grupo B e C, minerais (fósforo e magnesio) e fibra , que aportan numerosos beneficios para o organismo. Estas substancias (en especial a vitamina C, calcio, magnesio, ácidos e fibras solubles) favorecen a circulación do sangue diminuíndo o colesterol. Posúen un efecto regulador do azucre en sangue que intervén no mantemento dos niveis. Aportan proteínas vexetais e minerais construtivos favorecendo o desenvolvemento das células e a súa renovación.