Print

Crema Aranjuez (espárragos)

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 100 g espárragos brancos
  • 40 g porro
  • 50 g pataca
  • 1/2 vaso (100 mL) auga
  • 1/2 vaso (100 mL) leite
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto
  • ceboliño

Instructions

  • Refogar en aceite o porro e a pataca en láminas sen que tomen cor. Engadir os espárragos co auga da lata, o leite e o auga deixando cocer 15 min. Triturar e pasar por chinés. Dar punto de sal cubrir con ceboliño.

Notes

Vantaxes:
Os espárragos son talos novos e tenros da esparragueira, planta herbácea da familia das Liliáceas. O compoñente maioritario dos espárragos frescos é o auga; son unha das hortalizas con maior contido proteico e fibra e o seu contido en graxas e hidratos de carbono é moi baixo. En relación co seu contido vitamínico, destaca a presenza de folatos, provitamina A (beta-caroteno) e das vitaminas C e E. A excepción dos folatos, o resto cumpren unha importante acción antioxidante. Ademais, presentan cantidades importantes de potasio, ferro, fósforo e yodo.