Print

Ensalada de remolacha

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 50 g remolacha
  • 1 grande (150g) pataca
  • 1 (20 g) cenoria
  • 15 g atún en aceite
  • 10 g maionesa
  • sal ao gusto
  • perexil

Instructions

  • Cocer a pataca enteira con pel e a continuación pelala. Deixar enfriar e mesturar co resto dos ingredientes. A cenoria e a remolacha cócense enteiras e despois cortánse en dados. Cubrir con perexil picado.

Notes

Vantaxes:
A remolacha é unha hortaliza con pouco valor calórico, está composta por auga e hidratos de carbono. Contén antocianos, que posúen un elevado poder antioxidante. Presenta unha favorable acción diurética debido ó seu contido en potasio. Outros minerais que contén son iodo, sodio e, en menor medida fósforo, magnesio e calcio. Ademais destaca a presenza de vitaminas do grupo B e en menor cantidade, provitamina A e vitamina C.