Print

Filete de fletán con salsa lixeira de laranxa

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g filete fletán
  • 1 (100g) pataca
  • 50 mL zume laranxa
  • 40 g cebola
  • 5 g fariña
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • ceboliño
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar o peixe e filetear. Cociñalo á prancha. Reservar. Refogar no aceite o allo e a cebola picados, ligar con fariña e mollar co zume de laranxa, cociñar ata que espese a salsa. Triturar e salpementar. Acompañar de pataca fervida.

Notes

Vantaxes:
O fletán ou halibut é un peixe branco e sen espiñas, adecuado para dietas baixas en calorías polo seu pobre contido en graxas. Este peixe presenta unha cantidade notable de proteínas de boa calidade e vitaminas do grupo B. O fletán contén tamén vitamina E, cunha importante acción antioxidante. A cantidade desta vitamina no halibut é superior á da maior parte dos peixes brancos. En canto aos minerais destacan o potasio, o magnesio, o fósforo e o iodo.