Print

Lombo de tenreira estufada con minestra

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g lombo tenreira
  • 50 g pataca
  • 40 g cenoria
  • 40 g chícharos
  • 30 g cebola
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • 100 mL caldo carne
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar a carne en anacos pequenos; nunha cazola cun pouco de aceite de oliva, refogaro allo e a cebola finamente picados e a continuación engádese a carne, refogando o conxunto ata que a carne dóurese. Engadir a metade do caldo de carne, levantar o fervor e rematar no forno a 180 ºC, engadindo máis caldo durante a cocción se fose necesario. Cocer as patacas separadamente co mollo de carne resultante do estofado rebaixado co sobrante do caldo ou auga. Servir acompañado dos chícharos e cenorias cocidos a parte.

Notes

Vantaxes:
A Tenreira Gallega é a primeira carne de vacún con control integral e certificado de garantía.
A carne procedente do vacún é un alimento completo e esencial para unha dieta san e equilibrada, e destaca polo seu elevado contido proteico. Estas proteínas son altamente dixeribles e de gran valor biolóxico. Ademais, é rica en vitaminas do grupo B e en minerais como fósforo, magnesio e ferro.