Print

Luriñas ao albariño con cabaciñas

Course Primeiro prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 15 g aceite de oliva
  • 50 g Cabaciña
  • 190 g Lura pequena
  • 1 g limón
  • 0.5 g sal
  • 20 g viño branco

Instructions

  • Por unha parte, limpar ben, baixo a billa, as luriñas sen pelar e saltealos cun pouco de aceite de oliva ata que se douren. Por outra, fritir os toros de cabaciña, previamente torrados nunha tixola, con moi pouco aceite, de forma que pareza que foron cociñados á prancha. Finalmente, preparar unha salsa tras engadir na tixola un chorro de viño albariño e unhas gotas de limón. Poñer ao lume ata que se evapore o alcohol. Presentar o prato tras dispoñer as luriñas sobre as cabaciñas. Despois, encher o conxunto coa salsa.

Notes

O choco é unha boa fonte de proteínas baixas en graxas, a maioría son omega 3, con propiedades cardiosaudables. Presenta un destacable nivel de colesterol polo que as persoas con hipercolesterolemia deberán consumilo con moderación. Polo seu contido en purinas están desaconsellados para persoas con hiperuricemia ou gota. Por outra parte, a cabaciña presenta un elevado contido en auga polo que contén poucas calorías e graxas. Ten fibra e folatos que interveñen na produción de glóbulos vermellos e brancos. Presenta un gran contido en potasio que intervén na actividade muscular.