Print

Patacas á rioxana

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 1 (150g) pataca
  • 1/3 (50 g) pemento verde
  • 25 g cebola
  • 20 g pemento chouriceiro
  • 25 g chourizo
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • sal ao gusto
  • pementón doce

Instructions

  • Remollar os pementos chouriceirosen auga quente para acelerar o proceso de hidratación. Refogar en aceite o pemento verde, a cebola (en dados) e o allo. Engadir o pemento, a pataca cortada en dados. Engadir a polpa do pemento choricero e cubrir con auga suficiente para cocer todo. Poñer a punto de sal e deixar repousar.

Notes

Vantaxes:
O principal compoñente da pataca despois da auga, é o amidón. Cabe destacar o seu baixo aporte de proteínas e graxas. Ademais é unha importante fonte de minerais como potasio, magnesio e fósforo, e vitaminas do grupo B (tiamina, niacina) e vitamina C. Estas substancias son beneficiosas para o organismo, xa que melloran as doenzas relacionadas cos riles ou cistite. É aconsellable o seu consumo pola súa acción diurética e depuradora.
Inconvenientes:
A pesar do seu contido en vitamina C, pérdese a maior parte desta vitamina co pelado, e o resto durante o proceso de cocción.