Print

Polo asado

Course Segundo prato

Ingredients

  • 200 g polo
  • 75 mL caldo carne
  • 50 g pataca
  • 50 mL viño branco
  • 1 dente (5g) allo
  • 5 g maicena
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • perexil
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar o polo enteiro, salgar e rocialo con aceite, allo e perexil. Meter no forno a 180ºC durante 1 e 1/2h aprox. Dar a volta á metade do tempo e rociar co viño branco. Sacar o polo da placa de forno e engadir caldo de carne, deixando cocer uns minutos. Espesar con maicena disolta en auga fría. Acompañar de patacas dado.

Notes

Vantaxes:
A carne de polo é boa fonte de proteínas, con aminoácidos esenciais de fácil dixestión. Caracterízase polo seu baixo contido en graxas, e a pouca que presenta prevén contra enfermidades cardiovasculares. Predominan vitaminas do grupo B, tales como a niacina, piridoxina, roboflavina tiamina ou acedo fólico. Tamén é rica en minerais como potasio, ferro e fósforo.