Print

Puré de espinacas con xamón

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 125 g espinacas
  • 1 vaso (200mL) auga
  • 50 g pataca
  • 25 g porro
  • 20 g xamón cocido
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Refogar en aceite o porro picado. Engadir a pataca e a continuación a auga. Cando comece a ferver engadir as espinacas. Cocer 15 a 20min. Pasar pola turmix e o chinés. Acompañar duns dados de xamón cocido.

Notes

Vantaxes:
As espinacas son unha fonte importante de minerais como o magnesio, potasio, calcio, fósforo e sodio. Conteñen importantes cantidades de ácido fólico, e de betacarotenos, precursores da vitamina A, que actúan contra o envellecemento celular. Tamén son ricas en vitamina C e E, de acción antioxidante, e vitaminas do grupo B. Ademais, a penas conteñen graxas. Son unha das hortalizas con maior nivel de proteínas e a proporción de fibra é considerable.
Inconvenientes:
O ferro de orixe animal absórbese máis facilmente que o presente nos vexetais. Polo tanto, para un bo aporte de ferro é necesario o consumo de alimentos de orixe animal.