Print

Purrusalda

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 1 vaso (200mL) auga
  • 1/2 (50 g) pataca
  • 50 g bacallau conxelado
  • 40 g porro
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto
  • perexil

Instructions

  • Refogar en aceite o porro cortado en dados, e o allo, e sen que tomen cor engadir a pataca en dados rotos. Mollar con auga e deixar cocer 10 minutos. Engadir o bacallau cortado en dados e deixar cocer outros 5 ou 8 minutos máis. Cubrir con perexil.

Notes

Vantaxes:
O bacallau é un peixe branco, polo que posúe un baixo contido graxo. É rico en proteínas de alto valor biolóxico e posúe gran variedade de vitaminas e minerais.
Recoméndase o consumo de porro polo seu alto contido en sales minerais (potasio, fósforo e calcio). Ademais é aconsellable cando se padece de reuma e anemia, e é un gran axente depurativo para o sangue.