Print

Torrada de berenxena con atún

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 125 g berenxena
  • 35 g atún en aceite
  • 30 g pemento verde
  • 30 g cebola
  • 20 g pan de molde
  • 1 dente (5g) allo
  • 8 g queixo relado
  • 1 cullerada (5mL) aceite oliva
  • perexil
  • comiño
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar as berenxenas polo medio lonxitudinalmente e introducir no forno cun chorriño de aceite. Ó cabo de 25 min. extraer a parte interior da berenxena. Nun pouco de aceite rustrir o allo, a cebola e o pemento verde picados. Engadir a berenxena e retirar do lume. Engadirlle o atún esmiuzado e condimentar. Torrar a rebanda de pan de molde e colocarlle enriba o picadiño, poñerlle o queixo relado e gratinar lixeiramente.

Notes

Vantaxes:
A berenxena é moi pouco enerxética, o 92% da súa composición é auga. Contén vitaminas do grupo B, A, C e ácido fólico. O mineral máis abundante é o potasio, e, en menor medida, fósforo, calcio, magnesio e ferro. O seu leve sabor amargo é debido á gran cantidade de compoñentes antioxidantes que posúe, por iso é recomendado o seu consumo en dietas de adelgazamento.