Print

Troita con salsa de améndoas

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 20 g Améndoa torrada
  • 35 g Cebola
  • 20 g Xamón curado
  • 5 g Limón
  • 15 g Manteiga
  • 80 g Pataca
  • 0.5 g Pementa branca
  • 0.5 g Sal
  • 78 g Troita
  • 15 g Viño branco

Instructions

  • Por unha parte, preparar a salsa de améndoas tras fritir a cebola cuns cachiños de xamón curado (todo isto moi picadiño) e coa améndoa relada en láminas. Cando se empecen a dourar as améndoas, engadir un chorro xeneroso de viño branco. Por outra parte, salgar ben as troitas, engadirlles un chorriño de zume de limón, dispoñelas na bandexa do forno engraxada e cubrilas coa salsa anterior. Finalmente, asar o conxunto ata que as troitas estean ben douradas.

Notes

Esta forma de preparar a troita, acompañada dunha salsa de améndoas, é habitual en Francia. A troita é un peixe azul polo que é moi cardiosaudable. Posúe un sabor suave e gran versatilidade na cociña cun baixo contido en graxa. Por outra parte, as améndoas danlle fibra ao prato que estimula os movementos intestinais e dan sensación de saciedade. Ademais teñen efecto antioxidante polo seu gran contido en vitamina E. As améndoas son fonte de proteínas e de ferro, que axuda a previr a anemia e, ademais, fan que sexan moi axeitadas para incluír en dietas vexetarianas.