Print

Verduras guisadas á rioxana

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 30 g feixón verde
  • 30 g cenoria
  • 40 g cabaciño
  • 25 g salsa tomate
  • 25 g ovo cocido
  • 20 g cebola
  • 20 g pemento choriceiro
  • 15 g chourizo
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Limpar, lavar e cortar en dados (paisana) as cenorias e o cabaciño. Refogar en aceite o allo e cebola picados. Engadir a cenoria e o chourizo en rebandas. Engadir o cabaciño, a salsa de tomate e a pulpa do pemento previamente remollado. Cubrir con auga e deixar cocer uns minutos. Engadirlle os feixóns cocidos a parte cortados en dados. Acompañar de medio ovo duro.

Notes

Vantaxes:
A combinación de feixón verde, cabaciño, cenoria, cebola e allo aporta ao organismo importantes cantidades de vitaminas do grupo B, A e C, e minerales tales como potasio, magnesio, ferro ou calcio, entre outros. Ademais presentan substancias cun elevado poder antioxidante, propiedade que favorece a loita fronte aos radicais libres que provocan o envejecimiento celular.