Print

Costela de porco e tomates asados

Course Segundo prato

Ingredients

  • 150 g costela porco
  • 80 g pataca
  • 60 g tomate
  • 50 mL viño branco
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada (10mL) aceite oliva
  • pementa
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cortar e salpementar a costela, asala ao forno a 180ºC, regando con viño. Acompañar dun tomate asado tamén no forno e patacas fritidas en dados.

Notes

Vantaxes:
A carne de porco contén todas as substancias minerais esenciais para o organismo, excepto o calcio. Destaca o seu aporte de ferro hemo, facilmente absorbible. A carne de porco non aporta vitaminas liposolubles, fóra das vísceras como o fígado, rico en vitamina A e D. Si contén vitaminas do complexo B, excepto o ácido fólico.
O principal beneficio do tomate radica no seu contido en licopeno (responsable da súa coloración, que vai de amarelo a vermello). O licopeno posúe excelentes propiedades antioxidantes que protexen as células da acción dos radicais libres (principais causantes no envellecemento celular, enfermidades cardiovasculares e cancro). Ademais contén potasio, magnesio e fibra; e vitaminas do grupo B e vitamina C.
Inconvenientes:
O porco dixírese con bastante máis dificultade que outras carnes, sendo o seu consumo pouco adecuado para nenos e persoas maiores. Tampouco se aconsella para hipertensos e para persoas con exceso de colesterol. Polo seu elevado índice de graxa aconséllase un consumo prudente e medido.