Print

Polo asado con mazás con patacas asadas

Course Segundo prato
Servings 1 persona

Ingredients

  • 10 g Aceite de oliva
  • 3 g Allo
  • 10 g Manteiga
  • 90 g Mazá
  • 90 g Pataca
  • 2 g Perexil
  • 110 g Polo
  • 0.5 g Sal

Instructions

  • Adóbase o polo co perexil, co allo e co sal machados no morteiro, cóbrese de manteiga e ponse a forno moderado coas mazás e coas patacas lixeiramente fritas en anacos grosos.

Notes

O polo é unhas das carnes máis consumidas a nivel mundial, tanto polas súas excelentes propiedades nutricionais coma pola súa textura e sabor suave. Pertencen ao grupo das aves de curral e ten a carne branca aínda que pode presentar unha cor amarelenta se se alimentou con millo. A súa versatilidade na cociña permite cociñalo de múltiples formas e acompañalo de case calquera gornición.