Print

Tallaríns con tomate cherry e encurtidos

Course Primeiro prato

Ingredients

  • 75 g tallaríns
  • 75 g salsa tomate
  • 50 g tomate cherry
  • 30 g oliva
  • 30 g cogombros (pepinillos)
  • 1 dente (5g) allo
  • 1 cullerada sopeira (10mL) aceite oliva
  • sal ao gusto

Instructions

  • Cocer a pasta en abundante auga con sal o tempo que indique o fabricante. Escorrer e refrescar. Cortar os tomates cherry pola metade ou en cuartos. Nunha cazola con aceite dourar os allos cortados en láminas moi finas. Cando estean dourados, engadir os tomates, os encurtidos troceados e escorridos do vinagre e a salsa de tomate. Poñer o conxunto a punto de sal. Quentar uns minutos. Mesturar coa pasta e servir.

Notes

Vantaxes:
As principais características da pasta son o seu grande aporte en hidratos de carbono de absorción lenta (amidón) e en proteínas (glute), e o seu baixo contido en graxas. Ademais, ten a vantaxe de que é moi fácil de cociñar.